Skogspromenad.

Hej!

I fredes var jag och Erik ute och motionerade i skogen här i Jönköping, gick i ca 2 timmar. Riktigt härligt!
Vi hittade massa spännande gamla militärtillhåll som var igensatta.
Och skogen var full med blommande vitsippor! Vilket vårtecken!
Vi läste på några tavlor om vad som hade hänt och hur det såg ut där innan på vägen genom skogen.
Ibland såg det ut som en riktig trollskog, jättemysigt, slingriga träd och små bäckar lite överallt. Och vilken utsikt man hade ibland!

Efter att vi hade kommit hem igen efter vår långa promenad gick vi och köpte lite morötter och gurka och dipp, det var vi förtjänta av :)


Mitt försök att bli sundare går fortfarande bra, är uta varje dag och går en runda och försöker inte äta så mkt skit. Känns bra! Tror jag kommer klara det bra denna gången!


I lördes gick vi upp i lagom tid, läste lite på förmiddagen. Sen gick vi till marknade där vi bodde innan och köpte ägg. Sen mötte vi upp Johanna och åkte till Erikshjälpen, IKEA, A6 och en runda på stan. Efter det tittade vi på hockey, HV71 - Djurgården. HV71 vann! Så nu står det 1-1 i matcher. På kvällen kollade vi på Millennium-serien, Första delen av "Luftslottet som sprängdes" så nu väntar vi spänt på att få se fortsättningen på lördag.


I går var Erik i skolan och fixa lite med läxor sen spelade han badminton. Undertiden gick jag runt sjön.
På kvällen tog vi det mest lugnt, tittade på tv och åt räkmackor till kvällsmat.


Nu ska jag ut och jogga runt sjön i solen men härlig musik i öronen!
Vi ses!








Min mobilkamera är tyvärr inte den bästa..




Vår!

Har kommit in i en riktig läsperiod. Känns bra men dagarna går alldeles för fort, tiden verkligen rinner iväg.
Har precis läst ut Sara Kadefors bok "Borta bäst", en riktigt bra bok precis den första jag läste av henne, "Fågelbovägen 32". Och innan dess läste jag Carolina Gynnings uppföljare "Ego woman".
Och nu har jag börjat på Jenna Jamesons bok "Att älska som en porrstjärna". Har kommit till kapitel 6 och än så länge verkar den bra, hemsk med bra.
Så vi har haft ett par riktiga läsdagar här hemma.


Har försökt börja ett bättre och sundare liv en gång för alla nu, ska verkligen försöka att klara av det den här gången. Går rundan runt munksjön på morgonen, försöker att äta mindre av skitgrejer och mer av det nyttiga.
Så nu ska klockan + pulsbältet jag fick av Erik i examenspresent äntligen komma till riktig användning! Man blir ju lite mer taggad när man ser hur många kalorier man gör av med under tiden.
Nu ska kilona trilla!


Har ännu värre beslutsångest inför frisörjobben nu, kanske för att jag vet att jag inte har så mycket tid kvar på mig att bestämma mig som jag skulle behövt.. Men långt där inne har jag en känsla av att det kommer gå bra tillslut så det är väl bara att ta tag i det och få det överstökat.
(Tänk om det hade varit lika lätt att göra det som det är att skriva det, vad lättad jag hade varit då!)


Igår deklarerade jag på internet så har funderat på vad jag ska göra för pengarna också, det smartaste hade väl varit att spara dom men jag skulle behöva en ny cykel, en ny mobiltelefon, skulle verkligen vilja ha en symaskin också och en sista minuten resa i sommar hade verkligen inte suttit fel heller.. Synd att det bara räcker till 1, kanske 2 av sakerna om jag har tur.. Men man får väl glädja sig åt det lilla. Kunde ju varit så att jag skulle betala tillbaks ist så jag är nöjd :)


Var helt underbart vårväder idag, följde med Erik och Calle till högskolan och köpte fika (kaffe för min del) och satte oss i solen där det var lä, lutade mig tillbaka och blundade, det kändes verkligen som sommar! Så härligt!


Erik är på Akademin med klasskompisarna ikväll så nu ska jag krypa ner i sängen med Jenna och njuta av en tyst lässtund :)


God natt!

Igång?!

Jaha, då var igång med bloggen.
Har blivit tillsagd att jag skulle starta en så nu gör jag ett försök.
Har inte riktigt förstått mig på dethär med hur man gör om utseendet men det kommer väl efterhand.

Ville inte börja blogga innan eftersom jag kände att jag inte hade jättemycket att skriva om eftersom jag inte gjort alltför mycket under dagarna mne nu ska jag ju snart börja jobba, känns jätteskoj att äntligen få komma igång med frisöryrket!
Fast har lite beslutsångets över det hela också, har 2 frisörjobb att välja mellan.. Antingen kan jag välja en nyöppnad salong här i Jönköping på Tändsticksområdet eller att jobba ihop med Johanna i hennes snart nyöppnade salong i Skillingaryd.
Väger för- och nackdelar mot varandra hela tiden..

Salongen i Jönköping:

Fördelar:
- Fler människor som bor här, lätt att få kunder?
- Jobba med 2 tjejer som har jobbat med frisöryrket innan som kan hjälpa mig att bli bättre med allt.
- Nära hemma.
- Stolshyran.
Nackdelar:
- 3 tjejer. (Brukar inte vara den bästa kombinationen, inte vad jag har upplevt iaf)
- Stolshyran.
- Många (riktigt många) andra konkurrenter.


Salongen i Skillingaryd:

Fördelar:
- Jobba med Johanna.
- Stolshyran.
- Inte så många kunkurrenter, lättare att skaffa sig en kundkrets?

Nackdelar:
- Behöva pendla.
- Svårare att få ihop en kundkrets?
- Komma hem senare på kvällarna.

Åh, det är så jäkla svårt..
Jaja, får väl ta mig en funderare till nu.



Jag och Erik var förresten ute och gick runt munksjön imorse, var riktigt skönt. Och har helt underbart vårväder nu :D Äntligen!


Vi ses!

RSS 2.0